Steden Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land in Afrika wat helemaal in het zuiden ligt. Het grenst met landen als: Botswana, Mozambique, Namibië, Zimbabwe, Swaziland. Zuid-Afrika is een land met verschillende bevolkingsgroepen en elf verschillende talen. De talen daar zijn het Nederlands verwante Afrikaans, Engels, Afrikaans, Xhosa, Tswana, Zoeloe, Venda, Zuid- en Noord Sotho, Tsonga, Swazi en Zuid-n’debele.

Kaapstad

Kaapstad is de hoofdstad van Zuid-Afrika en het is het wetgevende centrum van Zuid-Afrika. Kaapstad heeft ongeveer 3,500,000 inwoners. Het is na Johannesburg de grootste van Zuid-Afrika. Het is erg populair door de natuur die er te zien is. Wat erg mooi is om te zien in de omgeving van Kaapstad zijn de walvissen. Van juli tot aan november zwemmen er honderden walvissen daar rond. De tafelberg is een van de mooiste natuur wereldwonderen in het zuiden van Afrika. De bergen kan je zien van 200 kilometer afstand. Robbeneiland daar heeft Nelson Mandela vroeger gevangen gezeten en vele andere mensen die door de apartheid werd opgesloten. Na de jaren 80 werd het eiland voor de kust van Kaapstad omgetoverd tot een geweldig natuurgebied. En als je een echte wijn liefhebber bent dan raad ik je ook aan om naar de wijnindustrie te gaan.

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika met de meeste inwoners het zit op een totaal van ongeveer 5,226,000 inwoners. Je hebt in Johannesburg heel veel te zien zoals bijv. de apartheid museum. Dit is echt iets wat je moet zien voor hoe het er vroeger aan toe ging voor de donkere mensen. Je moet hier echt even voor de tijd nemen om alles te zien. Een andere aanrader is Soweto dat staat voor South western Townships en is de grootste Township van Zuid-Afrika. Dit was de oude woonplaats van Nelson Mandela. Je hebt hier dingen te zien zoals het huis van Nelson Mandela, de Orlando Towers waar je ook kan bungeejumpen.

steden in zuid afrika

Bloemfontein

Bloemfontein is een stad met ongeveer 250.000 inwoners. En is een van de drie officiële hoofdsteden. Het is een echte aanrader als je het echte cultuur van Zuid-Afrika wilt zien. Wat echt leuk is om te zien in Bloemfontein is de markt daar. De markt in bloemfontein is elke zaterdag, boeren verkopen dan hun sierraden of wat ze hebben gemaakt. En wat ook erg leuk is, is de cheetah experience daar word je drie uur rondgeleid en mag je dieren als cheeta’s, wolven en leeuwen voeren en van dichtbij meemaken.

Klimaat Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika heb je verschillende klimaatzones. Het noorden en westen hebben grote stukken warme klimaatzones zoals een warm woestijnklimaat dat is vooral in het noordwesten. Warm steppeklimaat, koud woestijnklimaat en een koud steppeklimaat. In het oosten vind je vooral een land- en zeeklimaat. Zuid-Afrika wordt als een subtropische land maar dat klopt niet helemaal want in het binnenland is het in de winter daar nog te koud voor.